Select Page

FESTIVAL BATECS

3a edició  –  Manresa

Dagut a la situació actual i seguint les indicacions de les autoritats sanitàries en relació al COVID19 ajornem el festival de DANSA del 27 al 29 de març de 2020. Us informarem quan tinguem una nova data.

BATECS DE DANSA

Festival ajornat

Pendent de comunicar noves dates i presentar públicament la programació completa.

PARTICIPA COM A PÚBLIC

DIVENDRES 27 DE MARÇ

Set of sets de Guy Nader i Maria Campos

Divendres 27 de març a les 20:30h a la Sala Gran del Teatre Kursaal

Més informació

ESPECTACLE INAUGURAL

RECONEGUDA AMB EL PREMI A MILLOR COREOGRAFIA I MILLOR ESPECTACLE NACIONAL ALS PREMIS DE LA CRÍTICA.

L’última creació de la companyia GN|MC Guy Nader | Maria Campos recrea la repetició i el ritme en el moviment d’uns cossos que incessantment desafien la gravetat, com una metàfora de la naturalesa repetitiva de la mateixa existència i la idea de la persistència. ‘Set of sets’ és un viatge de cooperació conjunta, de precisió i de rigor que porta la nostra atenció cap a la percepció de l’infinit, el temps i la memòria creant un laberint sense fi de cossos en acció.

La companyia GN|MC explora la noció del temps com a concepte fonamental. Indagant en la idea de l’infinit com bucle que no cessa i amb l’interès constant en el delit de la repetició, ‘Set of sets’ pretén atreure la nostra atenció cap a la percepció del temps, la memòria i les experiències viscudes, una sèrie d’oportunitats infinites de temps i espai per ser comparat.

DURADA: 1 hora
IDEA I CONCEPTE: Guy Nader | Maria Campos
DIRECCIÓ: Guy Nader
MÚSICA: Miguel Marín
CREACIÓ I INTERPRETACIÓ

Maria Campos, Guy Nader, Lisard Tranis, Clementine Telesfort, Tina Halford (Roser Tutusaus), Alfonso Aguilar (Csaba Varga), Héctor Plaza (Tom Weksler)

FOTOGRAFIA: Martí Albesa

DISSABTE 28 DE MARÇ

Euphonia en clau de fa de la Companyia l'Animè

Dissabte 28 de març a les 17:30h al Teatre Conservatori

Més informació

Claudie és un Creador de Notes que dedica tota la seva existència a la música. Té la capacitat de crear un món visual a través del so. Crea partitures que sempre li semblen imperfectes. Obsessionat amb això es passa les hores construint i desconstruint pentagrames per aconseguir crear la melodia infinita perfecta. Una història que ens desperta la sensibilitat per la música des d’una perspectiva visual a través del teatre, la dansa, la música en directe, amb aires còmics, poètics i sensorials.

És el segon espectacle de la companyia de teatre L’Animé sota la direcció de Lali Ribalta. El procés creatiu s’ha desenvolupat a través del treball amb titelles, objectes, treball de màscara, música en directe i dansa amb la il·lusió de fer viatjar l’espectador a llocs insospitats de la seva imaginació. Aquesta unió escènica porta a la companyia a endinsar-se en el desenvolupament d’un llenguatge multidisciplinari ple d’humor i poesia, on l’expressió visual n’és la protagonista.

http://www.lanimetheatre.com/cat/

Espectacle recomanat per a totes les edats

Durada: 55 minuts

DIUMENGE 29 DE MARÇ

Dancing Beethoven Un film d'Arantxa Aguirre

Diumenge 29 de març a les 18:30h dins de la programació de CINECLUB a l’Auditori de la Plana de l’Om

Més informació

L’any 2020 es commemora el 250è aniversari del naixement del compositor Ludwing van Beethoven i ho celebrem amb un relat sobre la posada en escena de la coreografia de la Novena Simfonia de Beethoven a càrrec del Béjart Ballet de Lausana. A través de la mirada d’una jove narradora, el documental d’Arantxa Aguirre desplega un entramat fascinant d’històries personals a l’entorn de la coreografia de Maurice Béjart, estrenada el 1964. Des dels assajos a la seu de la companyia a Suïssa fins a la col·laboració d’aquesta amb el Ballet de Tòquio i l’Orquestra Filharmònica d’Israel dirigida per Zubin Mehta, Aguirre mostra el diàleg intercultural i els reptes artístics d’un dels espectacles coreogràfics més impactants del segle XX.

Dancing Beethoven va ser nominada a millor pel·lícula documental als Premis Goya 2017 i ha rebut diversos premis.

Direcció i guió: Arantxa Aguirre

Amb: Mayla Roman, Julien Favreau, Elisabet Ros, Óscar Chacón, Kateryna Shalkina, Kathleen Thielhem, Masayoshi Onuki, Alanna Archibald, Simon Hoffman i Zubin Mehta

Producció: Fundació Béjart Ballet Lausanne, Fundació Maurice Béjart i López-Li Films

Durada: 80 min

Organitza Cineclub

PARTICIPA A LA MOSTRA DE JOVES COREÒGRAFS

PARTICIPA ALS WORKSHOPS